БГНЕС Главният прокурор Иван Гешев е във Варна, където се провежда поредната акция

...
БГНЕС
Главният прокурор Иван Гешев е във Варна, където се провежда поредната акция
Коментари Харесай

Гешев: Арестът на Божков е потвърден, искам българите да живеят спокойно

 БГНЕС Главният прокурор Иван Гешев е във Варна, където се организира следващата акция против битовата престъпност.

" Започва проведена активност на страната да битка с битовата престъпност ", разгласи той, представен от Българска национална телевизия.

Гешев сподели, че има  фрапантен спад на ало-измамите. По думите му с дейностите на прокуратурата българските жители ще живеят доста по-спокойно.

Политолог разкри ще успее ли упоритостта на Гешев да лови нарушители

Заедно с Гешев във Варна беше и екоминистърът Емил Димитров. Двамата направиха коментар и по тематиката с противозаконния отпадък от Италия. Гешев беше безапелационен, че практиката за импорт на нерегламентирани боклуци е завършила.

" Или ще спрат да тровят жителите или ще се срещнат със съда ", закани се той.

Арестът на търсения предприемач Васил Божков дружно с още две лица пък е публично доказан от ОАЕ, заяви основният прокурор Иван Гешев.

" Има публично удостоверение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две упрекнати лица ", съобщи той.

Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена досега и в други такива случаи, разясни Гешев.

Той даде за образец по какъв начин е работила прокуратурата в случаите с Цветан Василев, с Ветко и Маринела Арабаджиеви, с Баневи, и с екстрадицията на Димитър Желязков - Митьо Очите от Турция.

" Действаме по същия метод и виждате резултатите ", разяснява Гешев.

Досега само Сърбия не е изпълнила уговорките по делото против Цветан Василев, а Гешев дефинира случая като невиждан преди два дни.

Главният прокурор съобщи, че президентът Румен Радев не се проверява сега.

" Няма следствие към президента сега. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, съгласно който има нарушаване на член 103 от конституцията, и аз запитвам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело - да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения вероятен метод - да сезирам Конституционен съд ", сподели Гешев. " Няма персонално отношение и не водят се персонални борби, а борбата е за съблюдаване на закона ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР